אתר זה עשוי להשתמש ב'עוגיות' (Cookies) לצורך תפעולו השוטף והתקין, שיפור חווייתך והתאמה של האתר להעדפותיך האישיות. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. לעיון ב"מדיניות הפרטיות" לחץ כאן

whatsapp
לובלינסקי סכינים - הקצה החד של המטבח

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

קולפני ירקות ופירות מקצועיים

המטבח הוא חוויה. בשביל לשדרג אותה ולחסוך מאמץ וזמן, אנחנו חייבים להשתמש בכלים המתאימים. כאן נכנסים לתמונה הדור הבא של כלי המטבח – שנראים קטנים אבל עושים הבדל גדול.

כלי קילוף לפירות וירקות מקבלים בהקשר הזה את מלוא תשומת הלב. הם עוזרים להסיר את הקליפה של פירות וירקות, מסייעים בביצוע תנועות מונוטוניות ולא דורשת התמחות מיוחדת. כמו כן, הדרך הטובה ביותר להשתמש בהם היא להזיז אותם כלפי מטה או הרחק מהגוף וכך לקלף בצורה בטוחה ויעילה.

מה ההבדל בין קולפן ירקות לבין קולפן פירות?

ישנם סוגים שונים של קולפנים: קולפני פירות עשויים כך שיתאימו לצורת הפרי. הם מורידים שכבה דקה של קליפה כדי שלא תאבד יותר מדי מהפרי. פירות שונים זקוקים לסוגים שונים של קולפנים. לדוגמה, פרי גדול כמו תפוח עשוי להזדקק ללהב רחב יותר, אך פרי רך כמו אפרסק עשוי להזדקק למגע קל יותר.

 

לשם השוואה, קולפני ירקות בדרך כלל חזקים יותר. הם יכולים להתמודד עם קליפות קשות כמו אלו של תפוחי אדמה או גזר. ישנם שני סוגים עיקריים: קולפן ישר וקולפן Y. הקולפן הישר טוב לקילוף על קרש חיתוך. ה-Y-קולפן טוב לקילוף מהיר.

למה לבחור קולפן פירות או ירקות מהקטלוג של לובלינסקי?

לובלינסקי הם כבר שנים רבות שם נרדף לכלי מטבח איכותיים. מה שהחל כמותג שמזוהה עם סכינים הרחיב את תחומי הפעילות שלו לכל מגירה במטבח, כולל זו שאליה אנחנו מכניסים קולפן ירקות או פירות לשימוש מיידי.

 

היתרון של קולפן פירות או ירקות מבית לובלינסקי בא לידי ביטוי באיכות חומרי הגלם והליטוש של הלהב. למרות שהכלים בטיחותיים מאוד לשימוש, הם מסוגלים להתמודד עם כל סוגי הקליפות והעובי. הם עושים את זה תוך כדי אחיזה ארגונומית נוחה, במחיר הוגן ובעיצוב מרשים.

ומה זה כף פריזאית?

הכף הפריזאית שונה מקולפנים רגילים. בין היתר, היא משמשת כדי לגרוף כדורים עגולים מפירות או ירקות. זה יכול לגרום לאוכל להיראות נחמד כשהוא מוגש, לסייע עם מתכונים מורכבים ובאופן כללי לשדרג את ארגז הכלים של המטבח המודרני.

 

כף פריזאית לא תמיד מספיקה להכנת המתכון מא' ועד ת'. אם כבר מתעסקים בפירות וירקות, צריך לעשות את זה עם סכין באיכות גבוהה. סכין ירקות למשל מתאפיינת בלהב דק בצורת ריבוע: זה טוב למשימות רבות, כולל קילוף, והקצה הישר מאפשר לחתוך ולקצוץ ירקות בצורה מדויקת מאוד.

איך בוחרים קולפן פירות, קולפן ירקות או כף פריזאית?

בחירת סכין ירקות, קולפן או כף פריזאית היא משימה מורכבת. קחו בחשבון את החומר, סוג הלהב, כמה נוחה הידית וכמה קל לנקות אותה. קולפני פלדה הם בדרך כלל טובים כי הם מחזיקים מעמד זמן רב ואינם מחלידים, בעוד להבי קרמיקה הם שבירים אך נשארים חדים לאורך זמן. בנוסף, זכרו שידית שמרגישה טוב ביד יכולה להקל על הקילוף וגם שקולפן שיכול להיכנס למדיח קל יותר לניקוי.

 

בקיצור, קולפנים הם כלי שימושי במטבח. לקולפן הפירות, לקולפן הירקות, לכף הפריזאית ולסכין הירקות יש שימושים משלהם. התנסות וידע לגבי השימוש במוצרים הללו הופכים את הבישול לקל ומהנה יותר, וכדי ללכת על בטוח בוחרים בכלים של לובלינסקי.