אתר זה עשוי להשתמש ב'עוגיות' (Cookies) לצורך תפעולו השוטף והתקין, שיפור חווייתך והתאמה של האתר להעדפותיך האישיות. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. לעיון ב"מדיניות הפרטיות" לחץ כאן

whatsapp
לובלינסקי סכינים - הקצה החד של המטבח

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

טיפול ביתי או איש מקצוע? כך תשמרו על סט הסכינים שלכם

על דרכי טיפול בסט סכינים ועצות לשמירה על כל סכין וסכין - בכתבה הבאה

אז מזל טוב, קניתם סט סכינים חדש! לאחר שאספתם מידע על בחירה נכונה של סכין, חקרתם את המותגים השונים וגם בדקתם אותם מקרוב, מצאתם את הסט המושלם בשבילכם! אבל רגע, מה עושים עכשיו?

 

מי שכבר יצא לו להשתמש בסכין חדשה, כנראה מכיר את התחושה הנעימה של השימוש בפעמים הראשונות, כלום לא משתווה לחוויה הממכרת של ידית מבריקה, פלדה חדשה ונוצצת, ולהב מושחז בצורה מושלמת, שחותך כל חומר גלם ללא שום מאמץ. עם זאת, אותה חוויה לא תמשיך זמן רב, כיוון ששימוש באופן תדיר בסכין, במיוחד אם הוא לא מלווה בטיפול שוטף ומתאים, גורם לסכין להישחק וללהב להפוך קהה יותר.

תתחדשו! קניתם סט סכינים יפיפיה, הגיע הזמן ללמוד איך לטפל בו

 

 

לפני שאנחנו מדברים על השחזה ודרכים נוספות ליישור להב הסכין, ישנן מספר פעולות שוטפות שיעזרו לנו לשמור על הסכין, למנוע ממנה להחליד ולעקב בלאי ושחיקה של הלהב.

 

בראש ובראשונה, אחסון הסכין - הצורה בה אנו מאחסנים את הסכין שלנו משפיעה רבות על השחיקה שלה. רצוי להעניק לסט הסכינים שלכם מגירה נפרדת, להעמיד אותם בסטנד סכינים מיוחד או במעמד מגנטי. אחסון הסכין יחד עם כלי מטבח אחרים, יכול לגרום ללהב להקהות עקב חיכוך עם כלי מטבח אחרים.

 

שנית, שמרו תמיד על להב יבש ככל הניתן, השתמשו במטלית כותנה על מנת להסיר מהסכין טביעות אצבע וסימני לחות, סכין רטובה בסופו של דבר תעבור חמצון, תחליד או שיופיע עליה כתמים. המשקיעים שבינינו, יכולים לעבור על הסכין עם שעווה או שמן איכותי על מנת לספק הגנה מיטבית. חשוב מאוד לזכור - בשום פנים ואופן לא להכניס את הסכין למדיח כלים, מהסיבה הפשוטה שהרכיבים בחומר הניקוי, יחד עם חיכוך בכלי מטבח אחרים, עלולים לפגוע בלהב הסכין ולגרום לו להתקהות.

 

בנוסף, הקפידו להשתמש בקרש חיתוך מתאים על מנת לשמור על סט הסכינים שלכם. העדיפות תמיד תהיה למשטחי חיתוך מעץ או חומר סינתטי רך, כל חומר קשיח אחר כמו פלדה או קרמיקה יזיקו לסכין וישחקו אותה.

 

בכל אופן, גם בעבודה עם קרש חיתוך מאחד החומרים המומלצים, הקפידו תמיד כאשר אתם מסיתים את המזון מהקרש, לעשות זאת עם גב הסכין ולא עם הלהב, על מנת לא להרוס אותו.

הקפידו להפריד את הסכינים משאר כלי המטבח, בעזרת מעמד מגנטי או סטנד סכינים.

הקפידו להפריד את הסכינים משאר כלי המטבח, בעזרת מעמד מגנטי או סטנד סכינים

 

אם תעקבו אחר ההוראות האלו, אין ספק ששחיקת הסכין תהיה הרבה יותר איטית, אך התקהות הלהב היא תופעה בלתי נמנעת, ואם אתם משתמשים בסכין באופן קבוע, תצטרכו גם להשחיז אותה. תהליך השחזת הסכין בעצם מסייע ליישור, החלקה וכמובן - שמירה על חדות הלהב.

 

לא פעם ולא פעמיים, נשמע באוזנינו התירוץ - "אבל למה כל כך דחוף להשחיז סכין? הרי ככל שהיא נהיית קהה היא פחות מסוכנת" תרשו לנו להפריך את הטענה. אמנם סכין חדה ומושחזת היא כלי מסוכן, אך סכין לא מושחזת יכולה להיות אפילו יותר מסוכנת! זאת כיוון ששימוש בסכין לא מושחזת, עלול להיות מלווה בכוח רב יותר, מה שיכול לגרום לסכין להחליק לנו מהיד בלי שנשים לב. 

 

לכן, כדאי לכל איש מטבח להצטייד במשחיז סכינים ביתי, ולהשתמש בו בסוף כל עבודה עם הסכין. חשוב לזכור שלא כל הסכינים זהות ובהתאם לכך גם ההשחזה שלהן.ישנם דגמים של סכיני שף יפניות (לא כולן), הנבדלות מרוב הסכינים בכך שרק צד אחד שלהן מושחז, מה שמאפשר להן להיות חדות יותר מסכינים אחרות ולכן, במקרה של סכיני שף יפניות מסוג זה, יש צורך בהשחזה שונה מהרגיל, הדורשת מיומנות, או בשימוש בבעל מקצוע, על כך אנחנו הולכים לדבר מיד.

מומלץ להשחיז את הסכין בסוף כל עבודה, בעזרת אבן משחזת, מוט השחזה או משחיז עם חריץ

 

כפי שכבר אמרנו, על מנת לשמור על סט הסכינים שלכם משחיקה מהירה, כדאי לדאוג לאחסון ראוי, ניקיון יסודי וכלי חיתוך מתאימים, נוסף על ההשחזה הביתית השוטפת. אך ככל הנראה גם כל הפעולות האלו יחד לא ימנעו ביקור אצל משחיז מקצועי אחת לתקופה.

 

למרות שהשחזה עקבית בבית באמצעות מוט השחזה, אבן משחזת או משחיז עם חריץ, תשמור על להב הסכין שלנו מושחז יחסית, אחת לכמה זמן (בין פעם לפעמיים בשנה) הסכין תגיע למצב בו השחזה רגילה לא תפיק תוצאות מספקות. במצב כזה יש צורך בשימוש בבית מלאכה להשחזה.

 

השחזה אצל בעל מקצוע נעשית באמצעות מכונות וציוד השחזה מתקדם, ובסופה הסכין אמורה להיות מושחזת ברמות הגבוהות ביותר. במקרה של סכיני שף יפניות, שעליו דיברנו קודם, שווה לשקול שימוש במשחיז מקצועי ומתאים בכל השחזה, בשל המבנה המיוחד של חלק מסכינים אלו.

 

אם המשכתם לקרוא עד כאן, ברכותינו! אתם מחזיקים רשמית בידע מלא לצורך שמירה קפדנית על סט הסכינים שלכם. בין אם זו סכין פריסה, סכיני שף יפניות או מערביות, השתדלו לבצע את כל העקרונות שעברנו עליהם באופן שוטף, כך תוכלו לחסוך זמן, כסף, ולהרוויח סט סכינים שימשיך איתכם שנים קדימה.