סכין שף יפנית VS סכין שף גרמנית - מה ההבדל?
במאמר הבא נבין איך כל סכין מושפעת מתרבות המדינה שבה היא יוצרה ומהמאכלים המקומיים, כך נגלה שתרבות המדינה וההיסטוריה מתכתבות עם סוגי הסכינים.
סכין שף יפנית וסכין שף גרמנית - שתי אופציות שהן למעשה הכוכבות הנוצצות של עולם סכיני המטבח וסכיני הפריסה בפרט. על קצה הסכין :) שלא יהיה ספק! בחירת סכין שף יפנית וגם סכין שף גרמנית הן בחירות מעולות, ההבדלים בעיקר נובעים מהניואנסים התרבותיים. כיום כל מדינה מייצרת סכינים כמעט לכל מטרה. אז בואו נתחיל...
יפן
ארץ השמש העולה. המחשבות הראשונות שעולות לכם לראש כשאתם חושבים על יפן הן ככל הנראה: אסתטיקה, מינימליזם, תרבות עתיקה ועשירה ואפילו מאכלי ים. כפי שהוזכר, האופי התרבותי של המדינה בהחלט מתכתב עם מאפייני הסכינים שנוצרו בה ואכן, סכיני שף יפניות מתאפיינות בעיצובים מרהיבים (חלקם זוכות פרסים) וכאלה שמכבדות את המסורות הישנות.
סכיני השף תוצרת יפן הן בדרך כלל קלות יותר. היפנים מאמינים שהסכין צריכה להיות "המשך ישיר" של היד ועל כן נראה שגישה זו באה לידי ביטוי במגוון עיצובים ומאפיינים של סכינים אלו.
המסורת היפנית דוגלת בכך שלכל סכין מקצועית צריכה להיות מטרה ייעודית לה: סכין פריסה, סכין לחיתוך בשר, סכין לחיתוך ירקות, סכין לסשימי וכו. בנוסף, המטבח היפני מבוסס על מאכלי ים ודגים ולכן, ישנם סוגים רבים של סכינים ייעודיות לדגים. עם השנים סכיני מטבח יפניות הפכו מוערכות ופופולריות ברחבי העולם ולכן, פותחו גם סוגים רבים ומגוונים של סכיני שף רב תכליתיות שטובות כמעט לכל מטרה במטבח.
מלבד סכין השף הקלאסית הסנטוקו היא סוג נוסף של סכין שף יפנית מעניינת. אמנם הסנטוקו היא גם רב תכלתית ונועדה לחתוך מגוון של חומרי גלם אך הדגש שלה הוא בעיקר על חיתוך ירקות ופירות. סכין הסנטוקו מתאפיינת בלהב בעל עיצוב שמתעגל לקראת קצהו וחלק מן הטבחים והשפים שרגילים לעיצוב זה יטענו שזוהי הסכין הנוחה ביותר לעבודה, בזכות צורתה הייחודית.
מוצר נוסף מאוד פופולרי בקרב סכיני השף היפניות הוא סכין הפריסה. סכין פריסה לרוב מתאפיינת בלהב ארוך יותר (בדרך כלל יותר מ-20 ס"מ) אשר מתאימה לפריסה של בשר \ ירקות.
אמנם הבחירה באיזו סכין עדיף להשתמש עשויה להיות מבלבלת, אבל בהחלט ניתן להתאים סכין שף לכל אחד בהתאם להעדפותיו, צרכיו ואופי העבודה במטבח.
בלובלינסקי תוכלו למצוא סכיני מטבח של מותגי יוקרה ואיכות מיפן כמו KAI ו- GLOBAL.
גרמניה
ועכשיו, לצד השני של המטבע (ושל העולם) - סכיני השף הגרמניות.
המחשבות הראשונות שעולות לכם לראש כשאתם חושבים על גרמניה הן ככל הנראה: מכניקה, פונקציונליות, שימושיות ומקצוענות.
ואכן כל סכין שף תוצרת גרמניה מתאפיינת ברב תכליתיות ובאמינות רבה. הסכינים הגרמניות עשויות להיות מעט כבדות יותר, שכן השפים הגרמנים לרוב אוהבים "להרגיש" את הסכין כשהם משתמשים בה. בנוסף, במטבח הגרמני מבשלים המון עם בשר ולכן, ניתן למצוא מגוון של סכינים ייעודיות לחומר גלם זה.
חברות ותיקות לייצור סכיני שף גרמניות כמו: DICK ו-BURGVOGEL הן חברות בעלות רמת אמינות ומוניטין גבוהים. הן מייצרות סכיני שף מקצועיות רב תכליתיות לצד סכינים ייעודיות כמו: סכין ירקות, סכין פריסה, לחם וכמובן סכין לחיתוך בשר.
האלמנט העיצובי אינו חומק מידיהם גם של יצרניות הסכינים הגרמניות. סדרת RED SPIRIT של חברת DICK הגרמנית זכתה בתחרויות עיצוב ואסתטיקה לסכיני שף כמו גם סדרת VIVUM אשר זכתה בפרס העיצוב בתחרות RedDot לשנת 2024.
ניתן להבין שלמרות שכל מדינה מייצרת בהשראת המאפיינים והתרבות שלה, החברות האיכותיות והגדולות מבינות שמוצריה נסחרים בכל העולם, ולכן נוכל למצוא בשתי התרבויות סכינים ייעודיות לצד סכיני שף רב תכליתיות.
אצלינו בלובלינסקי תוכלו להתאים לעצמכם את סכין המטבח באופן אישי ולהיעזר בנציגים מומחים שישמחו לייעץ לכם.