אתר זה עשוי להשתמש ב'עוגיות' (Cookies) לצורך תפעולו השוטף והתקין, שיפור חווייתך והתאמה של האתר להעדפותיך האישיות. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. לעיון ב"מדיניות הפרטיות" לחץ כאן

whatsapp
לובלינסקי סכינים - הקצה החד של המטבח

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סכיני מטבח לשף הביתי

ארגז הכלים של השף הביתי קובע כמה הוא יצטרך להתאמץ, עד כמה הוא מסכן את עצמו והכי חשוב: מה בדיוק יהיו התוצאות הקולנריות. אז אם גם אתם כבר הבנתם שאסור להתפשר על האיכות של סכיני שף, ברוכים הבאים לקטלוג של לובלינסקי. בואו נערוך לכם היכרות איתו:

סכיני מטבח הם אבן היסוד של ההכנה הקולינרית, בין אם אתה שף מקצועי או חובב בישול ביתי. הבנת הסוגים השונים של סכיני מטבח ותפקודם, יחד עם טיפים לשימוש ותחזוקה נאותים שלהם, חיונית לכל מי שמחפש לשפר את חווית הבישול שלו. חברת לובלינסקי, הידועה באיכותה ובאומנותה, מציעה מגוון סכיני מטבח המתאימים למשימות קולינריות שונות.

 

הכל מתחיל בסכיני שף

סכין השף, הנחשבת לרוב לחיונית ביותר בכל מטבח, היא כלי צדדי. בדרך כלל באורך 20-25 ס"מ, זה מתאים לחיתוך, לחתוך לקוביות ולחתוך מגוון מאכלים, מירקות ועד בשרים. המשקל והאיזון של הסכין צריכים להרגיש בנוח ביד שלך, מה שמבטיח קלות שימוש למשימות מטבח שונות. עבור עבודה מורכבת יותר, סכין חיתוך הוא הכרחי. עם להב קצר, בדרך כלל בסביבות 7-9 ס"מ, הוא מושלם לקילוף פירות וירקות, ניקוי דגים או כל משימה הדורשת דיוק.

סט סכיני מטבח: מה חייב להיות בפנים?

סכין משוננת, המשמשת בדרך כלל ללחם, היא גם חובה. הקצה בעל השיניים המסור חותך דרך לחמים פריכים ללא מאמץ מבלי לכתוש את הפנים הרך. סוג זה של סכין הוא גם רב תכליתי באופן מפתיע, מסוגל לחתוך פירות וירקות עדינים כמו עגבניות מבלי לפגוע בהם.

כשמדובר בגילוף בשרים, סכין גילוף עם הלהב הארוך והדק שלה היא אידיאלית. זה מאפשר פרוסות דקות ומדויקות, בין אם אתה מגלף צלי או פורס הודו. לשם השוואה, סכין פונקציונאלית יותר, שלעתים קרובות מתעלמים ממנה, ממלאת את הפער בין סכין שף לסכין חיתוך: זה שימושי למשימות יומיומיות כמו חיתוך כריכים או חיתוך ירקות.

 

איך בוחרים סכיני מטבח מקצועיות?

בנוסף להבנת ההבדלים בין סוגים שונים של סכיני שף, ישנה חשיבות מכרעת לדעת כיצד לבחור את הסכין המתאימה למטבח שלכם. ראשית, צריך לקחת בחשבון את סוגי המזונות שמכינים ולבחור סכינים שיקלו על המשימות הללו. לדוגמה, אם אתה צמחוני, סכין שף טובה וסט סכיני ירקות עשויים להיות מועילים יותר מאשר קוצץ בשר כבד. שנית, שימוש ותחזוקה נכונה של סכיני מטבח לא רק מאריכים את תוחלת החיים שלהם אלא גם מבטיחים בטיחות ויעילות. לכן יש להשתמש תמיד במשטח חיתוך מתאים, כגון קרש חיתוך מעץ או פלסטיק, כדי להגן על שולי הלהב. חייבים להימנע מחיתוך על משטחים קשים כמו זכוכית או אבן, שעלולים לקהות או להזיק לסכין.

השחזה ואחסון: החוקים שכל שף חייב להכיר

השחזה רגיל עם פלדת השחזה מיישרת מחדש הלהב ומשאירה אותו חד. זה מנהג טוב לחדד את הסכין בכל פעם שמשתמשים בה, אבל לצורך השחזה יש להשתמש באבן השחזה או בשירות השחזה מקצועי לפי הצורך ולשמירה על שולי הלהב. חשוב גם לאחסון נכון. גוש סכין, רצועה מגנטית או נרתיק מגן יכולים למנוע נזק ללהבים ולהפחית את הסיכון לתאונות. לבסוף, בעת בחירת סכיני מטבח, במיוחד ממותג כמו חברת לובלינסקי, היתרון הוא  את איכות החומרים והבנייה. לדוגמא, פלדת אל-חלד בעלת פחמן גבוה היא בחירה פופולרית בשל עמידותה ועמידותה בפני חלודה. במקביל, ידיות ארגונומיות המספקות נוחות ואחיזה יכולות לעשות הבדל משמעותי בחוויית הבישול. והכי חשוב: תיהנו!