אתר זה עשוי להשתמש ב'עוגיות' (Cookies) לצורך תפעולו השוטף והתקין, שיפור חווייתך והתאמה של האתר להעדפותיך האישיות. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. לעיון ב"מדיניות הפרטיות" לחץ כאן

whatsapp
לובלינסקי סכינים - הקצה החד של המטבח

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

איך לבחור סכין מטבח?

כדי לבחור סכין מתאים, יש להתייחס לסוג הפלדה, לבדוק את ולהחליט על הסוג – האם צריכים סכין לחיתוך ירקות, לבשר או לפירוק דגים? בחירה נכונה תשפר את חוויית הבישול ותבטיח הנאה מהכנת המנות. הסתבכתם? הנה המדריך המלא

כל מי שאי פעם התנסה בבישול אמיתי יודע שסכין מטבח טובה היא לא סתם כלי – היא שותפה לדרך. אפשר לחיות עם סכין פשוטה מהסופר, אבל מי שרוצה לעבוד כמו מקצוען, לפרוס ירקות בלי למעוך אותם ולחתוך סטייקים בלי להילחם בהם – צריך לבחור סכין מטבח כמו שצריך.

אז איך עושים את זה?

 

לכל סכין משימה אחרת

לפני שקופצים לחנות סכינים או גוללים בלי סוף באתרי קולינריה, חשוב להבין שאין סכין אחת שמתאימה להכל. כל משימה במטבח דורשת סכין משלה.

סכין שף היא ה"אולר השווייצרי" של המטבח – מתאימה כמעט להכל, מקיצוץ עשבי תיבול ועד לפריסה של עוף. לעומת זאת, סכין סנטוקו היפנית, עם להב רחב וחיתוך מדויק, מושלמת לחיתוך ירקות דק דק כמו במטבח האסייתי. סכין ירקות קטנה תעשה עבודה נהדרת בקילוף וחיתוך דברים קטנים בלי להרגיש מגושמת.

לשם השוואה, אם חותכים הרבה בשר, כדאי להצטייד בסכין בשר חדה שתגלוש דרך הסיבים בקלות. וכמובן, איך אפשר בלי סכין לחם משוננת, שתדאג שכל כיכר תישאר יפה ושלמה.

 

המשקל כן קובע

כן, כמו בנעלי ספורט, גם בסכינים נוחות היא שם המשחק. יש כאלה שאוהבים סכין כבדה שנותנת תחושה יציבה ו"מוציאה את העבודה" עבור היד, ויש כאלה שמעדיפים סכין קלילה שתיתן חופש תנועה וגמישות.

הדרך הכי טובה לבדוק? פשוט להחזיק את הסכין ולראות איך היא יושבת ביד. אם היא מרגישה מאוזנת ונוחה, זה סימן טוב.

 

ידית נוחה: כי אף אחד לא אוהב שלפוחיות

אפשר לבחור את הלהב הכי חד ומדויק, אבל אם הידית לא נוחה, החוויה תהיה סיוט. ידיות עץ נותנות מראה קלאסי ותחושה חמימה, אבל דורשות תחזוקה.

ידיות מפלסטיק איכותי או מחומר סינתטי עמידות יותר וקלות לניקוי. בנוסף, יש סכינים עם ידיות ארגונומיות שמתוכננות במיוחד למקסימום נוחות. המטרה היא למצוא משהו שיגרום ליד להרגיש טבעית גם אחרי חצי שעה של חיתוך.

 

למה לא לקנות את הסכין הכי זולה?

כולם אוהבים דילים שווים, אבל כשמדובר בסכיני מטבח, לפעמים הזול יוצא יקר. סכין איכותית מחזיקה שנים, משחיזים אותה מדי פעם, והיא נשארת חדה כמו ביום הראשון.

לעומת זאת, סכין זולה נשחקת מהר, החיתוך הופך להיות מסורבל, ובסוף זורקים אותה וקונים חדשה. אם כבר להשקיע – אז במשהו שבאמת עושה את ההבדל.

 

השחזה ותחזוקה – כי גם לסכין טובה מגיע טיפול

לא משנה כמה איכותית הסכין, אם לא משחיזים אותה מדי פעם, היא מאבדת מהעוצמה שלה. אפשר להשחיז בבית עם משחיז פשוט, אבל מי שרוצה טיפול VIP לסכינים שלו יכול ללכת לחנות סכינים מקצועית שמציעה שירות השחזה ברמה גבוהה.

 

אז איפה קונים סכין באמת טובה? באתר של לובלינסקי כמובן

חנות סכינים מקצועית היא המקום האידיאלי למצוא סכין מטבח איכותית. יש שם מבחר רחב, מותגים מובילים, ואנשים שמבינים עניין ויודעים לייעץ לפי הצרכים של כל לקוח. במקום לבחור משהו רנדומלי מסופרמרקט, עדיף ללכת למקום שמתמחה בזה.

בלובלינסקי למשל יודעים מה אתם צריכים.  במקום להסתפק במשהו גנרי, כדאי להשקיע בכלי איכותי שישדרג כל בישול. כי כשעובדים עם סכין טובה, אפילו קיצוץ של בצל הופך להיות חוויה קולינרית. בשביל זה אנחנו כאן.