6 כללים שצריך לדעת כשרוצים לשמור על סכין שף (או כל סכין אחרת)
אם הגעתם לכאן כנראה שיש לכם סכיני שף, או סכינים אחרות שהייתם רוצים לשמור עליהן לאורך זמן. ואנחנו בהחלט מבינים אתכם. אם מנקים, משחיזים ושומרים על סכין שף, היא יכולה לשמש אותנו למשך שנים רבות. אז במיוחד בשבילכם, הכנו את המדריך המלא שמרכז אחת ולתמיד את כל ה-'עשו ואל תעשו' בכל הנוגע לסכיני שף וסכיני מטבח
1. חתכו רק על משטחי עץ ואוקולון
סכיני שף וסכיני מטבח באופן כללי, עלולות להפגם כאשר חותכים איתן על משטחים מסוימים. כאשר אתם בוחרים קרש חיתוך, הימנעו מלחתוך על משטחי שיש, אריחים, אבן או זכוכית. חיתוך על משטחים מסוגים אלה יכול לפגוע באיכות החיתוך של הסכין ובחדות הלהב. לכן, שימו לב לחתוך על משטחי עץ ואוקולון.
2. אם לא הייתם נוגסים בזה עם השיניים, אל תחתכו את זה עם סכין
ממש כמו שאנחנו שומרים על השיניים שלנו, חשוב לשמור על הסכינים שלנו. ולכן, אם זה קשה מדי, עדיף שלא תחתכו את זה עם סכין מטבח רגילה. מאותה הסיבה, מומלץ שלא לחתוך מוצרי מזון קפואים או עצמות, אלא אם כן מדובר בסכין הייעודית לכך.
3. נקו את הסכינים שלכם באופן ידני לאחר כל שימוש
אחד הכללים החשובים בשמירה על סכינים הוא לא להכניס אותן למדיח הכלים, משתי סיבות - הראשונה, השטיפה במדיח עלולה לפגוע בחדות ואיכות החיתוך של להב הסכין. הסיבה השנייה היא שבעת פינוי המדיח בעקבות חוסר תשומת לב, מי שמפנה את המדיח עלול להיפצע מהסכין, ועל כן למען בטיחותכם ובטיחות הסכין, שיטפו את הסכין באופן ידני בלבד, באמצעות מים חמים וסבון.
כמו כן, יש להימנע משימוש בספוגים או כריות ניקוי העשויים מחומרים קשים, העלולים לשרוט את הלהב.
4. אל תשאירו את הסכינים שלכם להתייבש בעצמן
לאחר כל ניקוי, יש לייבש את הסכין באמצעות מטלית רכה ויבשה עד לייבוש מוחלט, אך שימו לב לנגב אותה כאשר להב הסכין נמצא רחוק מידכם, על מנת למנוע חתך של כף היד.
5. אחסנו את הסכינים במקום שבטוח להן ולכם
לאחר שהסכינים שלכם נקיות ויבשות, אחסנו אותן בבטחה. ישנן מספר דרכים לאחסון הסכין:
- מגנט סכינים
צורת אחסון בה הסכינים מתמגנטות זו לצד זו אל פס מגנטי התלוי על הקיר. בצורה כזו ניתן להציג לראווה את הסכינים ולהשתמש בהן באופן מיידי. למבחר מגנטים לתליית סכינים לחצו כאן.
- מעמד סכינים
שיטת אחסון בה סכיני השף שלכם תמיד יהיו בהישג יד ומוגנים באופן מלא. יש מגוון רחב של מעמדי סכינים - בגדלים ועיצובים שונים. למבחר מעמדי סכינים לחצו כאן.
- מגן להב
צורת אחסון סכין בודדת, אשר מאפשרת להכניס אותה למגירת הסכינים ללא חשש. מדובר בשרוול אשר מתלבש על להב הסכין ומגן עליו באופן מלא משריטות ופגמים. למגוון מגני להב לחצו כאן.
6. השחיזו את הסכינים שלכם באופן שוטף
כל סכין זקוקה להשחזה ביתית שוטפת, בהתאם לתדירות השימוש. תוכלו להשחיז את הסכינים שלכם באמצעות משחיז ביתי כמו - משחיז גלגלים, אבן השחזה או שטול (מוט השחזה).
אמצעי ההשחזה הפשוט ביותר הוא משחיז הגלגלים - בו לא נדרשת מיומנות או ידע קודם. אך שימו לב, אם ברצונכם להשחיז באמצעות אבן השחזה או שטול, תצטרכו ללמוד את שיטות ההשחזה האלו על מנת למנוע פציעות ולהביא לתוצאות ההשחזה הטובות ביותר.
רוצים להכיר מקרוב את כל דרכי ההשחזה הביתית? לחצו כאן.
דבר נוסף שחשוב לדעת, הוא שעליכם להביא את הסכינים שלכם להשחזה מקצועית אחת לשנה בבית מלאכה, או בתדירות גבוהה יותר, בהתאם לשימוש בה. בכל מקרה, שימו לב שאין להשחיז באופן ידני סכין משוננת.
לסיכום
אם תעקבו אחרי ששת הכללים הכתובים מעלה, תוכלו לשמר את איכות הסכינים שלכם, להאריך את תוחלת החיים שלהן וליהנות מבישול מאכלים טעימים.