אתר זה עשוי להשתמש ב'עוגיות' (Cookies) לצורך תפעולו השוטף והתקין, שיפור חווייתך והתאמה של האתר להעדפותיך האישיות. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. לעיון ב"מדיניות הפרטיות" לחץ כאן

whatsapp
לובלינסקי סכינים - הקצה החד של המטבח

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

איך בוחרים סכין?

בחירת הסכין המושלמת היא השקעה לטווח ארוך ועלולה לקחת זמן, אבל כמו בן או בת זוג לחיים – כשזה מתאים אז פשוט יודעים. אל תמהרו, ותבחנו לעומק את עמידותה, החוזק שלה והנוחות לאורך זמן

הדבר הראשון שאתם צריכים לשאול את עצמכם זה כמה אתם יכולים ומוכנים להשקיע. ישנו טווח עצום של מחירים לסכינים, והתקציב שלכם יקבע את הסגנון. אמנם לא כל אחד יכול להרשות לעצמו להשקיע בסכין שף איכותית, אך יש לזכור שבעוד שסכינים זולות מתכלות והופכות לקהות ולחלודות עם הזמן, סכין טובה ואיכותית מחזירה בקלות את העלות שלה לאורך עשרות שנים של שימוש.

סכיני שף מתוכננות ומעוצבות באופן שונה מסביב לעולם. לסכיני שף יפניות למשל יש סגנון שמאופיין בזווית להב ייחודית וחדה במיוחד שמהווה יתרון בחיתוך עדין של סושי וירקות. לעומתן, סכיני שף מגרמניה מוכרות כחזקות ועמידות במיוחד, עם להב שקל להשחיז גם בבית. באזור אגן המזרח התיכון ישנו סגנון פופולרי אחר של סכינים שמתאימות לאזור – המיוצרות לרוב עם להב מתערובת חזקה של ברזל עם פחמן. ואילו בסין טבחים עובדים עם סכין אחת בלבד, דקה ויחידה, לכלל צרכי הבישול. בחירת הסכין תלויה בעדיפות וחיבור לסגנון הסכין שהכי מתאים לך.

כאשר אתם ניגשים לבחור סכין, אחד הדברים החשובים עבורכם זה לבדוק את חדות הלהב. סכין לא איכותית תרגיש קהה יותר, וסכין קהה עלולה להיות מסוכנת ולהעלות את הסיכוי לפציעות ולחתכים במטבח. בנוסף, על מנת להבטיח שהסכין תישאר חדה לאורך זמן, בדקו האם הלהב מאפשר השחזה נוחה וקלה. לטיפים נוספים על השחזת סכינים לחצו כאן.

בבחירת סכין שף יש לשקול את החומרים מהם עשוי הלהב. ישנם שלושה סוגים מרכזיים של חומרים ללהב:

  1.  פלדת אל-חלד (Stainless Steel): סכינים אלו הן האופציה הזולה יותר בשוק, אך הן דורשות תחזוקה והשחזה בתדירות גבוהה.
  2. פלדת פחמן (Carbon Steel): סכינים קשות ויקרות יותר, אך קלות יותר להשחזה.
  3. פלדת דמשק (Damascus): סכין מרשימה של ליבת ברזל עם אחוזי פחמן גבוהים, מצופה בשכבות של פלדת אל-חלד שיוצרות סכין קשה וחדה במיוחד.

מלבד חומרי הגלם של הלהב, יש לשקול גם את החומרים מהם עשויות ידיות הסכין. האם אתם מעדיפים ידית עץ, פלסטיק, מתכת או חומרים אחרים? שימו לב שידיות מעץ רך או ישן לא מומלצות ועלולות לגרום לפציעות לאורך זמן.

דבר נוסף שעליכם לבדוק זה את משקל הסכין. ישנם אנשים שאוהבים סכינים קלות שמאפשרות עבודה זריזה ומדויקת, בעוד אחרים זקוקים להרגיש את הכובד מתחת לאצבעותיהם – כמו מוזיקאי שמפעיל את כל הלחץ והאהבה שלו לתחום על קלידיו של פסנתר כנף.

כמו בגדים, סכין נכונה לא יכולה להיות במידה אחת. אדם עם ידיים קטנות יעדיף כנראה סכין קטנה יותר, בעוד שאדם עם ידיים גדולות יעדיף סכין רחבה יותר. ישנם אנשים שלא מצליחים לעבוד עם סכין צרה שעברה כמה השחזות, ויחפשו סכין שמציעה יותר אפשרויות עבודה. בסופו של יום, רוחב ואורך הלהב הם עניין של העדפה אישית.

אין זה מפתיע שככל שהמותג יותר מוכר ומוערך כך יותר אנשים נוטים להשתמש בו. לטבחים רבים, מקצועיים וחובבים, ישנה נאמנות למותג אהוב שהולך עמם שנים. בנוסף, חברות שונות מתמחות בסגנונות בישול שונים.

כשאתם בוחרים ובודקים סכין, עליכם לדאוג שהאחיזה מרגישה נוחה ויושבת היטב בכף היד. מה שנוח לאדם אחד, לאו דווקא נוח לאחר. נוחות מירבית תבטיח עבודה קלה ומדויקת במטבח ותהפוך את תהליך הבישול לתענוג ולחוויה יוצאת דופן, מבלי להסתכן בפציעות וחתכים.

על אף שישנן סכיני שף שמתאימות להכל, עבור רבים בחירת סכין תלויה בשימושים העיקריים שלה. כך לדוגמא סכיני דגים גמישות יותר ומאפשרות פילוט וכניסה לתוך הדג, בעוד שסכינים לעופות הן קצרות ואי אפשר להשתמש בהן לצרכים אחרים. גודל הנתח של הבשר קובע לגבי אורך הסכין: ככל שהנתח יותר גדול כך תזדקקו לסכין ארוכה יותר. בשר מבושל דורש סכין צרה כדי שיהיה פחות חיכוך בין הסכין לבשר והוא ייחתך הרבה יותר בקלות. סכינים שבהן הלהב בולט החוצה מתאימות במיוחד לחיתוך ירקות. בסכיני גבינות, לדוגמא גבינה צהובה שהיא חומר אלסטי, נדרשת סכין עם חורים שישחררו את הגבינה ויימנעו הידבקות. לסיכום, התאימו את הסכין לצרכים האישיים שלכם במטבח, לתוצאות מושלמות בכל פעם.

אי אפשר להתכחש לכך שבסופו של יום אנחנו קונים גם עם העיניים. סכין יפה, אלגנטית ואסתטית תוסיף לתחושה הטובה ולהנאה שלכם ממלאכת הבישול.